Over Bilthoven

Wat maakt Bilthoven uniek?

Winkelen
Bilthoven ligt in de provincie Utrecht in het midden van Nederland. Het heeft een prettig dorps karakter en kent een rustige en ontspannen sfeer. In het centrum vind je veel echt mooie hedendaagse winkels met een gevarieerd aanbod. Wat opvalt bij het winkelen is dat je steeds deskundig en vriendelijk wordt geholpen, vaak door de eigenaar zelf of door een bevlogen medewerker. Aandacht en vakmanschap zijn bij de Bilthovense winkeliers over het algemeen vanzelfsprekend. Allemaal ingrediënten voor een top winkelervaring.

Ruim 100 jaar!
Bilthoven is ruim 100 jaar geleden ontstaan als villadorp rondom het station. Later is rondom het station een dorpskern gegroeid met diverse winkels. Dat betekent voor nu dat het inmiddels flink gegroeide centrum van Bilthoven zeer goed bereikbaar is. Vanaf het station loop je zo het winkelcentrum in. Rondom Bilthoven Centrum is veel (gratis) parkeergelegenheid gecreëerd. Kom je op de fiets? Fijn! De fiets kun je stallen bij het station of in een van de vele fietsnieten in het centrum.

Bossen, landgoederen en duinen
Wie Bilthoven zegt, zegt bossen! Bilthoven wordt omzoomd door prachtige bossen, maar ook door een aantal schitterende landgoederen zoals Houdringe en Beukenburg en door zandverstuivingen zoals De Biltse Duinen. Rond Bilthoven kunt je heerlijk wandelen en fietsen. De directe omgeving van Bilthoven biedt mogelijkheden voor korte wandelingen, maar een stevige wandeling of fietstocht (eventueel met een OV-fiets) behoort hier zeker ook tot de mogelijkheden. In het dorp zelf is ook veel aandacht besteed aan plezierig groen.

Cultuur
Ben je geïnteresseerd in cultuur, architectuur en geschiedenis, dan is het zeker de moeite waard om Bilthoven te bezoeken. Zo zijn een aantal villa’s, de watertoren en het flatgebouw aan de Julianalaan ontworpen door beroemde architecten, zoals Dudok, Berlage, F.E. Röntgen en H.F. Mertens. Enkele beroemde Nederlanders zijn in Bilthoven geboren en getogen zoals de DJ Gerard Ekdom en componist-dirigent Rogier van Otterloo. De Bilthovense school ‘De Werkplaats’, in 1929 opgezet door Kees Boeke, is enig in zijn soort. Ook het enige Brandweer Orkest van Nederland is al ruim 90 jaar in Bilthoven gevestigd en biedt een bijzondere muzikale omlijsting bij menig evenement ter plaatse. Kunst in de Kelder is een hedendaagse expositieruimte en een ontmoetingsplek voor iedereen met een hart voor kunst.

Even rust!
Na het winkelen, wandelen, fietsen of de sightseeing is het goed toeven bij de Bilthovense horeca. Even uitblazen op één van de terrassen of bij de lunchrooms of restaurants. Zij ontvangen u graag met de heerlijkste, dranken, versnaperingen of voor een kleine of uitgebreide lunch of een diner.

Bilthoven:
Heidemeertje Bilthoven
Heidepark Bilthoven
Jeroen Hermkes in Bilthoven
Huize Gaudeamus
Julianacomplex alsnog monument

Persoonlijke aandacht

Ons geheim is eigenlijk heel eenvoudig. Het draait allemaal om u!

Gezellige horeca

Een mooie lunch, sfeervol dineren of gewoon een goed glas wijn. U vindt het in Bilthoven Centrum.

Beleef Bilthoven

Dorps winkelen met een compleet aanbod in mode, horeca en speciaalzaken.

Service

WIFI

Bij veel winkels en horeca kunt u gebruik maken van gratis WiFi.

BHV

Bijna alle winkels hebben gediplomeerd personeel met een BHV opleiding.

AED

Er bevindt zich een AED bij of in ? bij de HEMA (winkelcentrum de Kwinkelier) en Apo-theek/huisartsenpost aan de Julianalaan.

GELDAUTOMATEN

Geldautomaten bij ING, ABN Amro en Rabobank. Daarnaast zijn er geldautomaten in de Hema, Albert Heijn XL en DA x Mooi.

POSTAGENTSCHAP

In de Bruna en Dapper Kantoorvakhandel bevinden zich loketten van PostNL.

Neem contact op

We zijn er nu niet. Maar u kunt ons een e-mail sturen en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.